Skoči na vsebino

10 izvirnih idej za rojstnodnevna darila za ženske

ideje-za-rojstnodnevno-darilo-za-zenske

Ko pride do iskanja ideje za ženska darila, sta na voljo dva scenarija: lahko imate v hipu v mislih sto idej ali pa nobene. V kolikor ste se znašli v dilemi in ne veste, kaj kupiti mami, prijateljici, sestri, partnerki ali sodelavki za rojstni dan, smo za vas pripravili praktične ideje za darilo za ženske. Izbor je precej širok in verjamemo, da vam bo marsikateri predlog v navdih pri izbiri pravega darila. Da bo to popolno, pa smo na koncu zbrali tudi nekaj lepih misli in voščil, s katerim bo vaše darilo popolno.

ideje-za-darilo-za-zenske

Ideje za najboljše darilo za ženske

Ne samo, ko kupujete darilo za žensko, za vsako darilo je ključno, da osebo dobro poznate – kaj ima rada in kakšen je njen okus, kakšni so njeni hobiji, kaj jo veseli in kakšne ima želje … V kolikor imate informacije o teh stvareh, je izbira veliko enostavnejša, samo darilo pa veliko bolj osebno in ganljivo. Spodaj le nekatere ideje za darila za ženske, ki so vam lahko v navdih.

1. Lepotno razvajanje v kozmetičnem salonu

Verjetno se nobena dama se ne bi branila lepotnega razvajanja v kozmetičnem salonu. Če slavljenka veliko da na svoj izgled in videz kože, je to odlično presenečenje. Številni kozmetični saloni vam nudijo različne storitve, od nege obraza, sprostitvenih masaž, pedikure in manikure, lepotnih tretmajev in podobno, vse to pa so tudi odlične ideje za darilo za mamo, sestro, punco ali ženo. 

razvajanje-v-lepotnem-ali-kozmeticnem-salonu

2. Masaža

Med odlične ideje za darilo za punco, ženo ali prijateljico sodijo tudi masaže. Razvajajte jo z vrednostnim bonom za klasično, tajsko, športno ali sprostilno masažo, s katero bo pozabila na skrbi in se popolnoma prepustila razvajanju. Številni spa centri nudijo masaže celotnega telesa, pa samo hrbta, nog, stopal, glave … Kaj je najbolj primerno za vašo slavljenko in v kateri bo najbolj uživala, pa ocenite sami.

darilni-bon-za-masazo

3. Kulinarično razvajanje

Če ne najdete ideje za darilo za ženo ali partnerko, jo lahko še vedno presenetite s kulinaričnim razvajanjem in obiskom katere izmed priznanih restavracij. Tudi če prisega na diete, verjemite, da se ne bo mogla upreti takšnim in drugačnim kuharskim mojstrovinam. Če obisk restavracije naredite kot presenečenje, ki ga sploh ne bo pričakovala, pa se boste s takšnim darilom zagotovo zapisali kot eno boljših. 

4. Boni za njeno najljubšo trgovino

Vse strastne nakupovalke in ljubiteljice mode lahko presenetite z vrednostnim bonom za njeno najljubšo trgovino. Bone lahko kupite direktno na prodajnih mestih, lahko pa kupite tudi vrednostne kartice, ki jih je mogoče unovčiti pri različnih ponudnikih.

bon-za-najljubso-trgovino

5. Nakit

Pravijo, da so diamanti ženskam najboljši prijatelji. Morda svoji dragi ne rabite ravno nadeti diamanta ali poročnega prstana, lahko pa ji podarite poseben nakit ali ročno uro, ki simbolizira vašo ljubezen do nje. Zapestnice, obeski in verižice so tudi med odlične ideje za sestro ali prijateljico, še posebej tiste s personaliziranim sporočilom ali simboliko. 

zenski-nakit

6. Parfum

Nakup parfuma kot darilo za žensko je lahko dvorezen meč. Praviloma se parfumi ne poklanjajo kot darilo, razen v primeru, če slavljenko res dobro poznate in točno veste, katero  dišavo uporablja oz. katere vonjave so ji všeč. Nikakor pa ne kupujte na slepo, saj ni nujno, da to, kar diši vam, ustreza tudi njej. V tem primeru morda raje razmislite o nakupu vrednostnega bona za parfumerijo, s katerim si ga bo lahko izbrala sama.

parfum-za-zenske

7. Kavni aparat

Ljubiteljice kave bodo navdušene nad vsem, kar zadeva kavo – skodelice, zrna kave, kapsule, kavni aparat, mlinček za mletje, pripomočki za pripravo kave, prenosni lonček za kavo … Če so nekdaj kavni aparati stali pravo premoženje, pa lahko danes dobite majhne in kakovostne naprave za pripravo kave za manj denarja, zraven pa priložite še kakšno manjšo kavno pozornost. 

8. Steklenička za vodo

Vsaka ženska ve, da je hidracija bistvenega pomena, ne samo za dobro počutje in zdravje, temveč tudi za lepo kožo in mladostni videz. Zato je steklenička za vodo, ki jo lahko uporablja večkrat in jo vzame s sabo kamorkoli, odlična ideja za darilo. V teh vročih poletnih dneh so še posebej priročne termo stekleničke, ki držijo temperaturo – poleti pijačo ohranijo hladno, pozimi pa toplo.

steklenica-za-vodo

9. Šopek rož ali zelena rastlina

Nobena ženska ne bo ostala ravnodušna, če jo na njen rojstni dan presenetite s šopkom njenih najljubših rož. Tiste, ki imajo rade sobne rastline, pa lahko presentite tudi s kakšno sadiko redke rastline, ki je še nima v svoji zbirki. Med najbolj priljubljenimi zadnje čase so monstere, fukusi, pahira, srčnolistna svetilnica, pilea … Seveda ne pozabite na okrasni lonček.

sopek-vrtnic

10. Knjiga

Ko več nimate ideje za ženska darila, se še vedno lahko poslužite ene najbolj varnih izbir, knjige. Knjiga je vedno dobro darilo, ne glede na to, za koga jo kupujete in ob kakšni priložnosti. Seveda je dobro poznati osebo in vedeti, kaj ji je všeč, v kolikor pa niste prepričani, pa s kakšnim bestsellerjem ne boste zgrešili, prav tako ne s kakšno literarno klasiko ali bonom za knjigarno.

dobra-knjiga

Ideje za darilo za mamo

Če iščete darila za mamo, imate neskončno možnosti. Čeprav je nekaj najlepšega, kar lahko nekomu podarite, svoj čas in pozornost, pa kakšna malenkost ne bo odveč. Darila, primerna za mamo so šopek, lepotno razvajanje, kulinarično razvajanje, bon za obisk savne, nakit, torbica, spominska fotografija, ročna ura …

Ideje za darilo za sestro

Sestrski odnosi so si različni, nekateri so kot rit in srajca, drugi so morda malce bolj odtujeni. Vsekakor pa je rojstni dan priložnost, da svoji sestri pokažete in poveste, da jo cenite in imate radi. Med darili, primernimi za sestro, so tako nakit s sporočilom, spominska fotografija, razvajanje v spa centru doživetje v dvoje, knjiga … 

Ideje za darilo za punco

Verjeno iskanje ideje za darilo za punco ni tako težko, vseeno pa je veliko odvisno od njenega značaja. Če ima rada razvajanja, ji lahko podarite vikend oddih v dvoje, romatično večerjo ali obisk spa centra. Če je aktivni tip, jo lahko presenetite z kakšnim adrenalinskim doživetjem, na primer vožnjo s kajakom, raftingom ali zip lineom.

Ideje za darilo za ženo

Dejstvo, da kupujete darilo za ženo, pove dve stvari: da sta že toliko časa skupaj, da ste večino idej iz seznama že porabili ali pa da jo poznate tako dobro, da si lahko upate kupiti tudi tista najbolj osebna darila, kot so knjige, parfumi, modni dodatki, oblačila, torbice …

Ideje za darilo za prijateljico

Nakupovanje darila za prijateljico ponuja ogromno možnosti, seveda, odvisno od tega, kakšen je njena osebnost in značaj. Če ima rada zabavo, jo presenetite z zabavnimi aktivnostmi, kot je supanje, hoja po žerjavici, paintball ali pobeg iz escape rooma. Odlično darilo je tudi ujemajoč se nakit, ali pa knjiga s posvetilom, fotografija iz vajinih najbolj norih doživetij, bon za nakupovanje, kavni lonček …

Darilo pospremite z lepimi mislimi

Ker vsako darilo potrebuje voščilo, ga lahko zapišete z verzi za rojstni dan. Za vas smo zbrali nekatera najljepša voščila za rojstni dan

“Življenje je igra, igraj jo!
Življenje je izziv, sprejmi ga!
Življenje je sen, uresniči ga!
Življenje je ljubezen, uživaj jo!”

“Vse kar upaš, naj se izpolni, kar iščeš,
naj se odkrije, kar si želiš, naj se uresniči,
vse kar v srcu čutiš,
naj se v srečo in ljubezen zlije.”

“Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca.
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police, pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
a v sebi- do rdečice čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič ne drugič
do krova in pravega kova,
poskusi vnovič in zopet in znova.”
Tone Pavček

“Življenje je kot knjiga;
včasih strani so žalostne in sive,
včasih mavrične, igrive.
Naj tvoja knjiga le lepe strani obrača,
ti vso dobroto poplača.
Naj na teh straneh so zdravje,
jubezen in sreča,
naj nobena stran ne bo boleč.”

“Naj ti rojstni dan privleče mnogo smeha,
sonca, sreče, takšne,
ki je ne pobriše nikdar več iz tvoje hiše!”

“Kar je bilo dobrega, naj se nadaljuje,
vse, kar je bilo slabo, naj se oddaljuje.
Naj sreča, zadovoljstvo vsak dan cvetita,
naj ves čas smeh in zdravje v očeh ti žarita.”

“Življenje je kakor knjiga.
Naj tvoja knjiga same lepe strani obrača
in vso dobroto poplača.
Naj na teh straneh so zdravje,
ljubezen, mir in sreča.
Naj nobena stran ne bo boleča.”

Preberite si tudi: