Skoči na vsebino

Kje parkirati na dunajskem letališču?

cenovno ugodno parkiranje na dunajskem letališčcu

Dunajsko letališče je sodobno in živahno vozlišče, ki s široko ponudbo letalskih povezav nudi številne poti v svet. Če načrtujete let z dunajskega letališča, boste slej kot prej naleteli na še eno skrb, to je parkiranje. Čeprav letališče samo različne možnosti, kje lahko pustite svoj avto, pa le te slovijo kot precej drage. V bližnji okolici obstajajo številne ugodnejše alternative, na primer storitev Panda Park, ki ponuja primerljive storitve za skoraj polovico nižjo ceno.

Parkiranje na dunajskem letališču

Letališče na Dunaju ponuja številne storitve v povezavi s parkiranjem. Na voljo je več parkirišč, ki se razlikujejo po oddaljenosti od terminala in ceni. Parkirišče 3 in 4 so pokrite garaže, parkirišče A in C pa sta zunanja parkirišča, povezljivo s podzemnim koridorjem.

Prednost parkiranja na samem letališču je predvsem lokacija večine parkirnih mest, te so v neposredni bližini, od koder lahko v nekaj minutah peš pridete do ustreznega terminala. Parkirna mesta so varna in varovana, nudijo pa vam tudi nekatere dodatne storitve.

Pomanjkljivost parkiranja na dunajskem letališču je cena. Cene parkiranja so različne, v primerjavi z drugimi ponudniki v okolici pa so tudi precej visoke. Cena za enotedensko parkiranje neposredno na letališču se začne pri 100 plus evrih. Parkirno mesto je mogoče rezervirati preko spletnega rezervacijskega sistema.

parkiranje-na-dunajskem-letaliscu

Plačilo se izvede pred prevzemom vozila na enem od številnih avtomatov za plačilo ali na blagajni v parkirišču 4 s kreditno kartico (Diners Club, Mastercard in Visa) ali z gotovino. Po plačilu prejmete izhodni listek, ki vam omogoča izhod v roku 20 minut. Plačilo s kreditno kartico je možno tudi neposredno pri izhodnih stebričkih.

Obstaja brezplačno parkiranje na dunajskem letališču?

Do brezplačnega parkiranja na dunajskem letališču ste upravičeni le 10 minut in je namenjeno za hitro pobiranje ali odlaganje potnikov. Ob vstopu vzamete listek, za brezplačno parkiranje je potrebno območje zapustiti v 10 minutah. Če parkiranje traja dlje, boste za vsakih 15 minut plačali 2,5 evra. In nikar ne računajte, da boste po tem času ponovno zapeljali na vhod in vzeli nov listek, saj se parkiranje odčitava glede na registrsko tablico.

Parkirišče Panda Parking je varovano s kamerami, ograjo in osebjem. Prav tako imamo vedno prisotno osebje in parkirišče je ograjeno. Z našimi avtobusi Mercedes vas bomo odpeljali na letališče v 3 minutah.

Rene Weingerl, lastnik podjetja Flughafen Parken Gmbh

Panda Parken, najcenejše parkiranje na dunajskem letališču

Če iščete cenovno ugodno parkiranje na dunajskem letališču, morate razširiti svoj krog iskanja na širšo okolico. Tam boste našli kar nekaj ugodnih možnosti. Parkirišče, ki ima najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, je zagotovo Panda Park. Podjetje ima dve parkirni območji, od letališča oddaljeni približno tri kilometre, svojim strankam pa poskušajo ponuditi najboljšo storitev za odlično ceno, že za 5,86 evra na dan.

panda-parking-salon

Pred potovanjem rezervirajte parkirno mesto preko njihove spletne strani. Ko prispete na glavno parkirišče Panda Parken in parkirate svoj avto, lahko v njihovi čakalnici uživate v brezplačni kavi ali čaju, si vzamete čas za brskanje po brezplačnem internetu, lahko pa vas njihov voznik nemudoma odpelje na letališče z vozilom višjega razreda.

Potovanje od vstopa na parkirišče do terminala v najhitrejši različici traja med 8 in 10 minut. Tudi pri vračanju so vam na voljo: po prevzemu prtljage pokličete podjetje (24/7) in po vas bodo poslali voznika, ki vas bo odpeljal do vašega avtomobila na parkirišču.

Parkirišče Panda Parken je od letališča oddaljeno samo 3 min vožnje s kombijem.

Dolgoročno parkiranje na Panda Parken

Panda Parken velja za cenovno ugodno parkiranje na dunajskem letališču, saj boste za enotedensko parkiranje z vožnjo do letališča plačali manj kot 100 evrov. Seveda je cena odvisna od dela leta, v času visoke turistične sezone so cene nekoliko višje, vendar nikoli višje kot neposredno parkiranje na dunajskem letališču.

Vsebino omogoča Flughafen Parken Gmbh